torstai 11. marraskuuta 2010

Iltaistunto alkaa

Merivoimien Esikunnassa oli kiva vierailla. Olen merivoimien reserviläisiä ja vaikka olen kerrannut ylkiluutnantiksi asti, täytyi ennen vierailua kerrata netissä arvomerkit, jotta osaisi puhutella. Amiraalitasoa vastassa. Kiitos isännät, kiitos sotilaskotisisaret, munkkirinkilät aitoja. Vaikkka niissä ollut hillo meinasi yllättää...

Iltaistunto alkaa kohta. taululla tällä hetkellä 10 puheenvuoropyyntöä. Vanha teologinen totuushan on, ettei Pyhä Henki toimi enää klo 22 jälkeen. Olemme siis vaaravyöhykkeessä. Istunto keskeytetään puheiden loputtu tai jos arkkipiispa otsa putoaa pöytään/nuija herpoaa kädestä:).

Menneessä keskustelussa on ollut sekä sitä keväällisen keskustelun pyrkimystä tiettyyn sovinnollisuuteen, tarkkaa ilmaisuun. Mutta on löytynyt sitten sellaisiakin sanoja ja puheita, jotka minun mielestäni olisi voinut jäädä sanomatta. Esimerkiksi kovin henkilökohtaiset todistukset tuntuivat jopa kiusallisilta. Jotakin nekin paljastivat meistä. No, tämä on vain minun tulkintaani, toisten mielestä ne saattoivat olla tärkeitäkin puheenvuoroja.

Niin, äänestys toimitetaan vasta aamulla.

Tapio Luoma aloitti iltapuheet. Odotan selkeää ja viisasta puhetta. En usko pettyväni. Mutta kuunnellaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti