perjantai 12. marraskuuta 2010

Yritin korottaa aloitteentekokynnystäkynnystä - hävisin

Päätimme juuri lakivaliokunnan mietinnöstä, joka koski aloitteentekoa hiippakuntavaltuustolle. Lakimuutoksen taustalla oli hiippakuntavaltuustoesitys, jossa toivottiin ruotsinkielisille nuorten kirkkopäiville oikeutta tehdä aloitteita Borgå stiftin hiippakuntavaltuustolle.

Silloin, kun tuota aloitetta keväällä käsiteltiin, epäilin suuresti. Mutta asia pääsi kirkkohallituksen valmisteluun ja sieltä palautui vallan hyvä laki, joka olisi mahdollistanut 30 äänioikeutetun jäsenen tehdä aloite hiippakuntavaltuustolle.

Lakivaliokunta hyväksyi muuten esityksen, mutta äänestyksen jälkeen laski vähimmäismäärän 10 äänioikeutettuun.

Pidin ja pidän 30 parempana. perustelen kantaani mm. sillä, että aloitemahdollisuus on seurakunnan toimielimillä, hiippakuntavaltuuston jäsenellä. Siis hyvät ideat kulkevat, jos niitä on ja tahtoa on niitä kuljettaa. Seurakuntalaisaloitekin on. Siksi näiden lisäksi tulevaan kanavaan tarvittaisiin mielestäni merkittävä seurakuntalaiskannatus. Siis mielellään usean lähetyspiirin/nuortenillan kannatus kuin vain yhden 10 hengen piirin. Näin aloite voisi jalostua jo matkalla.

Hävisin äänin 69 -34. Mutta jos tukijaksi saa Perretin Henkan ja Marjokorven Lassen, on se vähintäänkin merkki moniäänisen kirkon kyvystä yhteistoimintaan. Siis pieni tappio, mutta suuret ja merkittävät sivuvaikutukset:):)

2 kommenttia: