keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Sinetit, leimat ja vaakunat

Lienemme kirkolliskokousviikkomme huippuhetkessä: käsittelemme juuri kirkkolain ja kirkkojärjestyksen muutosta, joka koskee kirkollisia vaakunoita, sinettejä ja leimoja. Yleiskeskustelussa ei käytetty kuin valiokunnan puheenjohtajan lyhyt esittelypuhe. En yllättynyt:).

Muina aamupäivän asioina päiväjärjestyksessä on arkkipiispan vaalia ja virkaa koskevien hiippakuntavaltuuston ja edustaja-aloitteen käsitteleminen. Niistä lakivaliokunta on laatinut työjärjestyksen mukaisen yhteisen mietinnön. Mietintö kannattaa lukea, sillä se sisältää lyhyen teologisen ja historiallisen katsauksen arkkipiispan ja myös piispan virkaan yleisesti. Valiokunta esittää kokonaisselvitystä, ei erillisiä vaali- tai tehtävämuutoksia.

Toista helluntaipäivää ei yleisvaliokunta esitä palautettavaksi. Tulen sitäkin esitystä kannattamaan.

Monimuotoisuuden edistäminen kirkossa oli Henrietta Grönlundin aloite. Valiokunta esittää asian antamista kirkkohallituksen toimenpiteitä varten. laaja ja monipuolinen asia, joka ansaitsee jatkotutkimista ja miellellään toimia.

Määräenemmistösäädösten muuttamista 3/4:sta 2/3:aan esitetään annettavaksi kirkkohallituksen toimenpiteitä varten. Siis jos näin toimitaan, on odotettavissa esitys lakimuutokseksi. Tärkeä ja iso asia. Monimutkainenkin. Mietinnöt tulevat kirkolliskokouksen sivuille. Jos asia kiinnostaa...

Perustevaliokunnan mietintö jaettiin juuri pöydille. Asia koskee siis parisuhdelain seurauksia kirkossa. Huominen keskusteluteema. Vilkaisin, että mietintöön on jätetty viiden jäsenen yhteinen eriävä mielipide.

Että tällaista tänä aamuna. Rukoilkaa kirkon ja meidänkin puolestamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti