tiistai 9. marraskuuta 2010

Teurastushenkea

Päivän ainoa täysistunto kesti ½ tuntia. Käsittelimme kaksi asiaa, hiippakuntavaltuustojen esityksiä. Toinen esitys tuli Oulusta ja koski, yllätys, yllätys, seurakuntahallinnon yksinkertaistamista ja keventämistä. Esitys ei ollut hyvä, niin ajattelin. Lähetekeskustelussa asia todettiin toisilla suilla ja lopuksi tehtiin esitys esityksen jättämistä raukemaan ílman valiokuntakäsittelyä. Tehty raukeamaan jättämisesitys sai selkeän enemmistön.

Toinen hiippakuntavaltuuston esitys tuli kotihiippakuntani valtuustosta. Siinä esitettiin synnintunnustusvaihtoehtojen lisäämistä käsikirjaan. Valtuustossa oli jo asiasta äänestetty ja valmistelijan toimineen tuomirovasti Antti Kujanpään esitys, ettei aloitetta lähetetä hiippakuntavaltuuston esityksenä kirkolliskokoukseen, hävisi valtuustossa selkeästi. Siis esitys postiin ja Turkuun.

Täällä oli hyvin lyhyt lähetekeskustelu, joka päätyi jälleen esitykseen raukeamisesta. Ja vallan ylivoimainen enemmistö oli sitä mieltä (yli 90 ei ääntä), hiippakuntavaltuuston esitys jätettiin raukeamaan ilman valiokuntakäsittelyä.

Aika historiallista. Teurastusta.

Tunnustan itse olleeni molemmissa ei-äänestäjä, siis raukeamaan jättämisen kannalla. Hiippakuntavaltuustojen tulee käsitellä sille jätetyt aloitteet tarkasti ja huolella. Valtuusto ei saa olla vain postikonttori, joka lähettää tänne teurastettavaksi. Oman hiippakuntani asian valmistelu oli hyvää, vaikka valtuusto ei niin ajatellutkaan, riittävästi.

P.s. tunnustan ajatelleeni, että olisikohan erityisesti Espoon esityksestä äänestettäessä tarve käydä miesten huoneessa. Sitten ajattelin, että minut on valittu ja valtuutettu päättämään. Kestin.

1 kommentti:

  1. Teurastakaa viisaudella. Hyvistä paloista fileitä ja muu makkaraksi. Tsemppiä viikkoon. Soita, jos vitsit loppuvat kesken. Mutta eiväthän ne sinulta taida loppua :)

    VastaaPoista