maanantai 2. toukokuuta 2011

Ensimmäisen päivän taakka

Aloitimme taas messulla. Nyt Espoon hiippakunnan toimittamana. Piispa Heikan saarna löytynee eri sivuilta. Taas samat sanat kuin ennenkin: oli hyvä aloittaa sanan ja sakramentin yhteydestä.

Arkkipiispan puhe oli hyvä. Arkkipiispa on aika kirjallinen: monesti kaipaa hänen puheistaan myös tekstiversiota, jotta pääsisi riittävään ymmärrykseen. Se, mitä kuulin, oli selkeän sovinnollinen, mutta ei eri tahoille kumarteleva analyysi kirkon tilasta. Ja myös kirkon ja median suhteesta. Lukekaa.

Iltapäivä alkoi täysistunnolla, jonka keskeisenä asiana oli kirkkohallituksen selvitys parokiaalisuudesta (keskustelu jatkuu paraikaa pienen noin 4 tunnin keskeytyksen jälkeen. Olen asiaan perehtynyt huonosti. Asia tulee hallintovaliokuntaan, joten on pakko perehtyä. Asia on monimutkainen.

Iltapäivällä oli opetus- ja kulttuuriministeriön kahvit (pulla ja kakku). Emäntänä oli ylijohtaja Riitta Kaivosoja, joka kantoi huolta mm. nuorten yksinäisyydestä. Hyvä tervehdys, niin oli arkkipiispan vastauskin.

Valiokunnan homma - myönnän avoimesti - turhautti. Yleisvaliokunta, joka tämän kirkolliskokouksen aikana leikkii tulevaisuusvaliokuntaa, kysyi varsin yleisillä kysymyksillä muiden valiokuntien kantoja tulevaisuusselonteosta. Yleiset kysymykset johtivat yleiseen keskusteluun.

Huokaisin päivällisillä, että taidan olla työni tehnyt, kun kaikki valiokuntatyö ei oikein iske.

Nyt jatkamme iltatäysistunnolla, jonka kestoa en tiedä. Illan lukemis- ja valmistelutyö kostautuu nyt väsymyksenä.

Ensimmäisen päivän taakkaa.

4 kommenttia:

  1. Tuolla arkkipiispan puhe sitä kaipaaville: http://evl.fi/EVLUutiset.nsf/Documents/0FC28860E27267B9C2257884002CE6C8/$file/Arkkipiispa%20Mäkinen%20avauspuhe.pdf

    Toiset todellakin ovat enemmän kirjallisia. Kuunnellessa tajuaa, että tämä on erittäin hyvä puhe, mutta sen loputtua kaipaa kirjallista versiota.

    Hyvää istuntoviikkoa!

    VastaaPoista
  2. Jukka raasu! Leikkivää lasta on aina kiva katsella! Terveiset siis yleisvaliokunnalta, joka kyllä koettaa tehdä, mitä käsketty on, joten eipä ...

    --- Rallu

    VastaaPoista
  3. Raili,

    En sen enempää vinoillut tai oikeastaan en ollenkaan. Totesin vain, että teidän homma on tämän kirkolliskokouksen ajan tehdä tulevaisuuvaliokunnan töitä. Sitten uudessa onkin jo oikea tulevaisuusvaliokunta. Uskon, että pääset johtamaan silloin valiokuntaa, johon on tunkua.

    VastaaPoista
  4. Hyvä Jukka että tuot tuulahduksia Turun foorumeilta. Jukalle ja tulevalle tulevaisuusvaliokunnalle:) pohdittavaksi Helsingin kaupunginvaltuuston arki eli suorat ja tallenteet netissä valtuuston istunnoista. Ainakin minä katselisin kirkolliskokouksen parhaita paloja myös netistä.
    Miltä kuulostaisi?

    VastaaPoista