perjantai 6. toukokuuta 2011

Näkemiin, kuulemiin

Viimeinen istuntoviikon päivä oli lyhyt ja tehokas: lounaskin jäin yli puolen tunnin päähän ja päätimme Marjasen Jaanan kanssa lähteä kohti Espoota. Kiitos vain Jasulle kyydistä ja ennen muuta mukavasta seurasta.

Ennen sitä päätimme ns. toisessa käsittelyssä kolmesta lain muutoksesta: yksi käsitteli muutoksenhakua, toinen hautapaikoista perittävää maksua (kaikkien seurakuntien on perittävä maksu) ja kolmas kirkkohallituksen oikeutta tarkastaa seurakuntia, jotka ovat saaneet avustuksia. Lainmuutokset olivat pieniä ja johtuivat jostain jo tehdystä tehdystä laista. Hautaustoimi oli ehkä isompi ja periaatteellisempi.

Toinen käsittely tarkoittaa, että äänestetään vain hyväksymisestä tai hylkäämisestä. Kukaan ei äänestänyt missään laissa hylkäämisen puolesta.

Parokiaalisuusselvityksestä käytiin lyhyt keskustelu ja päätettiin valiokuntamme mietinnön mukaisesti olla palauttamatta kirkkohallitukseen. Sen sijaan mietinnössämme oli paljon asiaa, joita toivomme kirkkohallituksen ottavan huomioon muiden hankkeiden yhteydessä.

Valitettavasti väsymys on niin suuri ja siirtymistarve huomisiin tehtäviin myös, etten jaksa enempää avat parokiaalisuutta. tarpeen olisi, myönnetään.

Viimeinen toukokuun istuntoviikkoni on siis ohi. Alan tehdä pitkää erotyötä; vielä yksi marraskuu ja välissä ehkä hallintovaliokunnan työskentelyä. Sitten kahdeksan vuoden rupeama on takana. Edelleenkin myönnän, olen tykännyt. Vaan aika aikaa kutakin. Siksi Espoon hiippakunnan papistoon kuuluvat, aktivoitukaa miettimään kenet haluatte kirkolliskokoukseen. Espoon papisto saa yhden lisäpaikankin (3>4). Vaalit ensi helmikuussa.

Tältä erää päätän bloggaamisen. Kiitos mielenkiinnostanne. Tämäkin on ollut mukavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti