sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Turkuun!

Tuollainen ohjelma edessä (jos kykenette lukemaan; löytyy siis myös kirkolliskokouksen sivuilta). Maanantai tavan mukaan pitkä, tiivis ja juhlallinen. Aloitamme Espoon hiippakunnan edustajien toimittamalla messulla maarian kirkossa. Siis tietenkin niin, että piispa Mikko Heikka toimittaa avustajineen messun. Minulla on ripin toimittaminen ja ehtoollisella avustaminen. Messulla aloittaminen on paitsi juhlallista myös olennaiseen sitovaa. Hyvä alku aina.

Tällä kertaa päätämme myös messuun perjantaiaamuna, vaikka sitten vielä työskentelemmekin tovin. Muina päivinä on aamuhartaus istuntosalissa. Tervehdin muutosta ilolla. Joka aamuinen messu ei oikein istu perinteeseemme.

Tällä viikolla on paljon isoja, henkilöstöä koskevia asioita: kirkkoherran vaali, diakonaatti ja eläkekysymykset. Lähetekeskusteluja käydään jo huomenna, joten se merkitsee iltatöitä hotellissa.

Kirkkoherran valintaa koskeva esitys on pääosin hyvä. Mietin sitä, tulisiko säilyttää myös ns. välillisessä (=kirkkovaltuuston/seurakuntaneuvoston suorittamassa valinnassa) tuomiokapitulin ehdollepano, eikä siis vain pelkkää lausuntoa. Pappi, siis myös kirkkoherra toimii piispan alaisuudessa ja ehdollepano olisi osa tätä piispallista johtoa. Toinen asia on yhdenmaukaisuuden tarve eri hiippakuntien toiminnassa on kyse sitten ehdollepanosta tai vai lausunnosta. Illan pohdinnoiksi.

Diakonaatista myöhemmin, monimutkainen asia.

Tästä se alkaa. Bloggaaminenkin.

Siis tervetuloa mukaan.

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti vitsivarastosta löytyy ammennettavaa pitkiinkin puheenvuoroihin :)
    Tsemppiä viikkoon!

    VastaaPoista
  2. Mutta Antti, mä olen vakava mies. Niin kuin muistat.

    VastaaPoista